Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk.

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Laatste nieuws
Enexis, Coteq en Rendo hebben problemen met continuïteit van de data.

Enexis heeft sinds 15 september problemen met het aanleveren van stabiele data door herstart van een server. Hierdoor mist er data voor deze meters. Zoals misschien bij u bekend is, blijven wij tien dagen data opvragen. Als de data na tien dagen nog niet binnen is dan kunnen wij er helaas niet meer aan komen. De netbeheerder heeft namelijk na tien dagen de data ook niet meer. Mocht uw netbeheerder Enexis zijn en u heeft hier ook last van, dan hopen wij dat op kort termijn door hen de data stabiel aan ons wordt gestuurd. Dan kunnen wij deze data weer monitoren.

Universiteit Twente spoort doormiddel van onze portal fout op in de slimme meter.

Onze portal geeft niet alleen inzicht in uw verbruik maar wij helpen ook het hele proces van data verwerking te verbeteren. Zo kwamen onderzoekers van Universiteit Twente door middel van onze portal er achter dat er teruglevering kan zijn zonder dat u zonnepanelen heeft. Geld verdienen met een slimme energiemeter!

Rapporten zonder grafieken!
rapport 340

Elke maand produceren wij duizenden rapporten die onze gebruikers meer inzicht geeft in hun energieverbruik. In de rapporten van afgelopen maand gaat er alleen iets goed mis. Er ontbreken veel grafieken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Om eerlijk te zijn weten we nog niet waar het door komt maar zo makkelijk maken we ons daar natuurlijk niet van af. Wij gaan ons uiterste best doen om dit zo snel mogelijk te herstellen.

Hoe schrijf ik mij in?

De slimmemeterportal is een innovatief energiemonitor systeem dat zonder subsidies en geheel onafhankelijk van Energiemaatschappijen tot stand is gekomen. Het doel is u zo nauwkeurig mogelijk inzicht te geven in uw verbruik zodat u zoveel mogelijk energie kunt besparen. Niet via algemene tips, maar specifiek gericht op uw eigen situatie.

U kunt makkelijk deelnemen als u onderstaande stappen volgt:

Stap 1

U zoekt op www.eancodeboek.nl uw EAN code op met behulp van uw postcode en huisnummer. Daar staat ook vermeld wie in uw regio de netbeheer is. Deze gegevens hebt u nodig voor de aanvraag.

Van alle huishoudens krijgt 95% voor 2020 een zo genoemde slimme meter. Als u nu al inzicht wilt in energie kunt u de meter eerder aanvragen door bij uw netbeheerder een prioriteitsplaatsing aan te vragen. Uw netbeheerder mag hier maximaal € 72,60 inclusief BTW voor in rekening brengen.

Stap 2

Heeft u nog geen slimme meter? Vraag deze dan aan via uw netbeheerder.

Aanvragen voor Liander? Klik hier

Aanvragen voor Enexis? Klik hier

Aanvragen voor Enduris? Klik hier

Aanvragen voor Coteq? Klik hier

Aanvragen voor Stedin Klik hier

Aanvragen voor Rendo? Klik hier

Aanvragen voor Westland infra? Klik hier

Na het afronden van de aanvraag wordt de nieuwe meter binnen 3 maanden geplaatst. De ervaring is dat de meeste plaatsingen binnen een maand plaatsvinden. U kunt zich direct na aanvraag van de slimme meter inschrijven bij de SlimmemeterPortal. De overeenkomst start pas als er daadwerkelijk data wordt verwerkt. Wel zo handig!

Stap 3

Rond uw aanmelding bij slimmemeterportal.nl af. Op die manier profiteert u maximaal van alle mogelijkheden. We hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om uw gegevens te mogen verwerken. Onze portal voldoet aan zeer hoge veiligheidseisen en wordt voordurend gemonitord. Uw gegevens vallen onder de Wet bescherming persoonsgegevens.

Stap 4

Vul uw persoonlijke gegevens in. Om een goede vergelijking te kunnen maken hoe uw verbruik zich verhoudt tot dat van anderen hebben we gegevens over uw situatie nodig, zoals het type woning, bouwjaar, woonoppervlak en dergelijke. U kunt ook uw verbruikstarief voor gas en electriciteteit opgeven. Op die manier zijn de vergelijkingen in € ook echt gebaseerd op uw eigen gegevens.

Stap 5

Tijd voor actie! Kijk regelmatig op de portal en ontdek waar voor u de kansen liggen. Vaak zijn met kleine aanpassingen grote besparingen te realiseren. U krijgt regelmatig tips die specifiek op uw type verbruik zijn toegespitst.