Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Wij maken het voor u heel gemakkelijk, de enige vereiste is een slimme meter!

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Laatste nieuws
Tweede storing bij Enexis deze maand

Weer een storing geweest bij Enexis. Dat heeft als gevolg dat u enkele dagen data mist. Ze zijn er op dit moment mee bezig om het probleem op te lossen.
Lees verder voor meer info. 

Krantenartikel leidt tot recordaantal aanmeldingenHet Noordhollands Dagblad publiceerde vorige maand een artikel, met als titel "Geen grip op kosten energie".

Dit artikel leidde tot een recordaantal aanmeldingen in die maand. Op één dag zelfs 650 aanmeldingen. Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt. Illustratie: Pieter Hogenbirk

De wasbeurt is inmiddels gelukt


Afgelopen maand is de winnaar van de wasbeurt vroeg in de ochtend uit bed gebeld om de panelen schoon te maken. 

Tweede storing bij Enexis deze maand

Weer een storing geweest bij Enexis. Dat heeft als gevolg dat u enkele dagen data mist. Ze zijn er op dit moment mee bezig om het probleem op te lossen. De melding die Enexis geeft bij de storing is als volgt: 

De afspraak is dat de doorlooptijd voor het oplossen van de uitleesstoring maximaal 2 maanden mag duren. Wanneer we de klant moeten bezoeken kan dit vanwege het coronavirus langer duren helaas.                                                                                                                                                                                                         

Wij als SlimmeMeterPortal vragen in een constant proces van 10 dagen de data op bij netbeheerders, in dit geval Enexis. Vervolgens monitoren wij dat dan op de portal. Het kan dus zijn dat de data zich nog herstelt. Zo niet dan moet u de data als verloren beschouwen.

Krantenartikel leidt tot recordaantal aanmeldingen


Het Noordhollands Dagblad publiceerde vorige maand een artikel, met als titel "Geen grip op kosten energie".


Dit artikel leidde tot een recordaantal aanmeldingen in die maand. Op één dag zelfs 650 aanmeldingen. Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt.

In het artikel wordt ingegaan op het onder controle krijgen van je energiekosten op basis van een gedetailleerd inzicht op je energieverbruik, doormiddel van SlimmemeterPortal.nl.


Bekijk hier het artikel 

Geen grip op kosten energie, Noordhollands Dagblad
Illustratie: Pieter Hogenbirk

De wasbeurt is inmiddels gelukt

Afgelopen maand is de winnaar van de wasbeurt vroeg in de ochtend uit bed gebeld om de panelen schoon te maken. Dit hebben we natuurlijk door een echte glazenwasser laten doen. We kregen een warm ontvangst en een tompoes bij de koffie omdat mevrouw Woudstra jarig was. Ik zou haast zeggen dit moeten we vaker doen ;-)

Mogelijk  uitstel nieuw  energielabelMinister Kajsa Ollongren moet het nieuwe en duurdere energielabel voorlopig uitstellen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Lees hier het artikel op de site van Vereniging eigen huis

De winnaar van de wasbeurt actie is bekend.


We hebben met een lootjes systeem de winnaar bepaald van onze wasbeurt actie.

Maak kans op een wasbeurt of doe deze kado

wassen 500

Het is weer de tijd dat we gaan genieten en profiteren van onze zon. Dit doen we natuurlijk optimaal met schone zonnepanelen. Rondom het schoonmaken van panelen zijn de meningen verdeeld. Op een schuin dak met een beetje helling (>30 graden) is de regen een gratis glazenwasser.

Toch kan het geen kwaad om de panelen eens in de zoveel jaar schoon te maken voor het behoud van de panelen.

Zijn jouw panelen toe aan een wasbeurt en ben je niet zelf in staat om het dak op te gaan, wij verloten onder onze PlusAccount gebruikers een gratis wasbeurt. Wil je in aanmerking komen om eens goed ingezeept te worden, stuur dan een mail naar wasbeurt@slimmemeterportal.nl. Geen zonnepanelen maar wel een PlusAccount? Geen probleem, u kunt deze ook kado doen!

Neem hier alsnog een PlusAccount: PlusAccount

Mocht je nou niet in de prijzen vallen, dan kun je natuurlijk zelf ook je zonnepanelen (laten) wassen. Let dan op de volgende punten:

 1. Controleer regelmatig hoe de zonnepanelen er uit zien
 2. Maak schoon met weinig licht, dus bij bewolkt weer (veel licht geeft hoge voltages en kan gevaarlijk zijn bij het onderhoud)
 3. Maak schoon als de zonnepanelen op een normale temperatuur zijn (zonnepanelen kunnen wel 80 graden worden)
 4. Schakel de installatie tijdens het schoonmaken uit
 5. Kom niet aan de bekabeling en kijk uit voor de kabels en connectoren
 6. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen en lees de handleiding van de zonnepanelen wat je wel mag gebruiken. Met name de antireflectie coating op het glas is gevoelig voor verkeerde middelen
 7. Maak de zonnepanelen niet schoon met een droge doek (dit kan schuren en krassen veroorzaken)
 8. Schoonmaken in principe met (gedemineraliseerd) water met een maximaal temperatuurverschil van 10 graden met het paneel en gebruik een zachte borstel
 9. Leun niet op de zonnepanelen en stoot niet op het glas (bijvoorbeeld met een steel)
 10. Werk veilig en vraag altijd informatie bij een expert voordat u te werk gaat. Zijn de zonnepanelen lastig bereikbaar? Laat dan een professionele schoonmaakservice komen. Vaak kunnen glazenwassers dat prima. Check wel even of ze bekend zijn met al deze punten.


Voorwaarden:
Deze actie is voor alle gebruikers van SlimmemeterPortal.nl met een PlusAccount. Heb je wel een PlusAccount maar geen zonnepanelen, dan kun je ook mee doen en de wasbeurt kado doen aan iemand anders. De actie is van toepassing op een zonnedak voor particulieren met een maximum van 20 panelen.

Energielabel registreren wordt ± 25x duurder

 

energie label 500

 

Van plan om binnen 10 jaar te verhuizen? Registreer dan dit jaar nog je definitieve energielabel. Dat scheelt weer één zonnepaneel.

Minister Ollongren is van plan om per 1 januari 2021 een nieuw energielabel in te voeren die gemiddeld € 190,00 gaat kosten. Op dit moment kost een energielabel tussen de € 7,50 en € 10,00. Het energielabel is voor de komende 10 jaar geldig. Ook als er volgend jaar een nieuwe wordt ingevoerd.
 

Wat is uw huidige energielabel?

Wilt u weten wat uw huidige energielabel is? Dat kunt u hier vinden: Energielabel.nl
 

Energielabel registreren.

Hier kunt u uw definitive energielabel registreren: Energielabelvoorwoningen.nl

 

Een reis met een missie.

Een van onze initiatiefnemers, Paul Span, heeft twee jaar geleden de reis van zijn leven gemaakt. Dit was één van zijn drijfveren om zoveel mogelijk mensen inzicht te geven van hun energieverbruik. Hij heeft zijn verhaal van de afgelopen twee jaar geschreven. Neem gerust een kijkje


Het verhaal en een video van deze reis staat in een artikel op LinkedIn.

Was het maar waar.

Stroom uit een boom.

Dit zou mooi zijn! Dan zouden we waarschijnlijk veel zuiniger zijn op onze bomen. Toch wel vreemd want we krijgen natuurlijk geen stroom uit onze bomen maar wel zuurstof en dat is toch ook zeker iets wat we wel nodig hebben. 

Ideeën worden beloond.

In de laatste nieuwsbrief hebben we de vraag gesteld of er ideeën waren voor verbeter/verander punten m.b.t. SlimmemeterPortal.nl. Wij hebben hier veel reacties op gehad en daar zijn wij erg blij mee. 

Zoals beloofd, hebben wij uit alle reacties een selectie gemaakt. Deze mensen ontvangen gratis een PlusAccount van ons. Met ons PlusAccount krijgt u toegang tot de App, kunt u gebruik maken van de factuurcontrole en ontvangt u elke maand een rapport van uw verbruiksgegevens. 

 

Hieronder alle winnaars van deze actie:

Roy, Gert, Pieter, Ria, John, Henk, Maarten, Hans, Paul, René, Sijtze, Jan, Bert, Ype, Patrick, Wouter, Jan, Koop, Rene, Gerry, Janneke, Dick, Willem, Peter, Eelco.

Deze personen zijn via de mail geinformeerd.

Veel plezier met het PlusAccount!

Heeft u een nieuwe leverancier? Controleer uw data!

Mocht u overgestapt zijn naar een andere energie leverancier? Controleer of uw data compleet is!
De netbeheerders hebben een procedure in werking gesteld met als gevolg dat het kan zijn dat als u overstapt naar een andere energieleverancier de data wordt stop gezet. Wat eigenlijk de bedoeling van de Netbeheerders is is dat als u verhuist de data wordt stopgezet. Omdat dit niet altijd goed gaat wordt soms ook de data stopgezet als u overstapt naar een andere leverancier.

Controleer daarom nadat u bent overgestapt naar een andere energieleverancier of uw data compleet is. Mocht dit niet het geval zijn neem dan via het contact formulier contact met ons op dan proberen wij er voor te zorgen dat u geen data mist.

Magazine Vereniging Eigen Huis

We stonden afgelopen week in een uitgave van het magazine Vereniging Eigen Huis. Dat was een bijzonder positief artikel en we waren er blij door verrast. Resultaat was dat we in de week na de uitgave drie maal zoveel aanmeldingen kregen als in een 'normale' week. Het artikel is alleen nog maar ter inzage voor leden van VEH maar hierbij wel een ervaring van een lid over SlimmemeterPotal.nl.

 

https://www.eigenhuis.nl/besparen-op-energie/minder-verbruiken/eerste-hulp-bij-energiebesparing/energie-besparen-peter

SlimmemeterPortal introduceert iets nieuws: Het PlusAccount!

Voor een kleine vergoeding per maand lanceren we enkele hele leuke uitbreidingen. Zo is er (eindelijk) de SlimmemeterPortal app. Nog maar 1x inloggen en daarna direct toegang tot uw gegevens via uw telefoon. U krijgt een fantastische maandelijkse rapportage, boordevol nuttige informatie om uw verbruik nog verder te optimaliseren.

Wat is nieuw bij het PlusAccount:

 • gebruik van de SlimmemeterPortal app;
 • een maandelijkse uitgebreide rapportage per mail (PDF);
 • uw detaildata blijft in beeld, ook na twee maanden;
 • u krijgt een extra vergelijking: “eigen doelstellingen”;
 • makkelijk uw factuur controleren door verbruik te zien van datum x tot datum y;
 • u steunt ons!

Wij dachten: laten we het eens leuker maken. Volgens ons is dat gelukt! Het standaardgebruik van SlimmemeterPortal is en blijft gratis. Het gebruik van het PlusAccount kost € 1,50 per maand en is maandelijks opzegbaar.

Gun uzelf een PlusAccount en u helpt ons daarmee ook om SlimmemeterPortal nog verder te ontwikkelen!

Dagje Rotterdam

 

Kijk op de Video Blog pagina om hier meer over te horen. 

We hebben een feestje

De twintigduizendste gebruiker heeft zich aangemeld.
 Kijk op de Video Blog pagina om hier meer over te horen.

Energieveilingen mogen geen minimumprijs meer vastleggen

23-06-2015 Energieveilingen mogen de prijzen niet langer kunstmatig hoog houden. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft gevraagd energieveilingen die met een referentieprijs werken hun veilingproces  aan te passen.

Ze moeten voortaan ook biedingen onder de referentieprijs toelaten. In feite mogen de veilingen dus geen minimumprijs meer vaststellen omdat consumenten hierdoor benadeeld worden. Ze kunnen immers niet automatisch voor de laagste prijs kiezen. Klanten krijgen voortaan ook meer informatie over het veilingproces en de manier waarop de prijzen tot stand komen.

(Bron: Emerce)

Primeur 'retourlaadpalen' in Utrechtse wijk Lombok

Dinsdag 9 juni 2015 - In de Utrechtse wijk Lombok werd vandaag de eerste van twintig zogenoemde retourpalen, die zowel zonnestroom aan elektrische auto's kunnen afgeven als onttrekken voor huishoudelijk of zakelijk gebruik, geplaatst. Nog niet eerder werden laadpalen gebruikt voor tweerichtingsverkeer en tijdelijke opslag van energie, netbeheerder Stedin spreekt dan ook van een wereldprimeur.

De laadpalen worden gekoppeld aan zonnepanelen op de huizen van bewoners in de wijk Lombok, op daken van bedrijven daar en openbare gebouwen zoals scholen. Die lokaal gewonnen energie wordt tijdelijk opgeslagen in de accu's van elektrische en hybride auto's en daaruit onttrokken als bedrijven en particulieren stroom nodig hebben.  

Bron: Nu.nl 

Stedin: koppelen 'slapende' gasmeter

Sinds één jaar plaatst Stedin bij klanten gasmeters die met één knop uit de installatiemodus worden gehaald. Soms blijkt de meter na installatie toch nog in deze modus te zitten. Helaas ziet de klant zijn gasverbruik daardoor niet op zijn verbruiksmonitor en is de gasmeter niet op afstand uit te lezen. Ze noemen dit bij Stedin een ‘slapende gasmeter’.

Wist u dat er instructies beschikbaar zijn voor het zogenaamd ‘wakker maken’ van de gasmeter? U vindt de instructies op onze website bij de veelgestelde vragen over de plaatsing van de meter. https://www.stedin.net/klantenservice/slimme-meter. (onder het kopje “plaatsing van de meter” is het de derde vraag van onderen).

Mocht u dit probleem hebben dan kunt u het mogelijk zelf oplossen door bovenstaande handleiding te gebruiken.

Privacy slimme meters in het nieuws

Op verschillende nieuwssites worden momenteel berichten gepubliceerd rondom de privacy van verschillende verbruiksmanagers.

De beveiliging zou bij sommige verbruiksmanagers eenvoudig te omzeilen zijn, waardoor personen verbruiksgegevens kunnen opvragen van andere personen zonder toestemming te hebben verkregen.

Zoals u weet werken wij met de methode waarin we fysiek een brief versturen naar onze nieuwe gebruikers (alle gebruikers hebben dus ook daadwerkelijk die code ingevuld). In die brief staat een code. Op die manier kunt u enkel uw aanmelding voltooien als u ook daadwerkelijk de bewoner bent van het opgegeven adres.

De journalist, die het bericht heeft gepubliceerd, heeft ook SlimmemeterPortal.nl benaderd. Hij heeft geconcludeerd, dat het bij ons 
niet mogelijk is om de gegevens van een ander op te vragen. Een geruststellende gedachte dus!

We zijn blij, dat onze beveiligingsmaatregelen effect hebben en wensen u veel besparingsplezier toe!

Energieverbruiksmanagers.nl

Energieverbruiksmanagers.nl is een initiatief van Milieu Centraal en is bedoeld om consumenten een overzicht te geven van de mogelijkheden rondom energieverbruiksmanagers. Het is daar ook mogelijk om een review te geven over SlimmemeterPortal.nl. Uiteraard willen wij graag laten zien dat we onze uiterste best doen om iedereen (inmiddels al 13.000 gebruikers!) zo goed mogeiijk inzicht te geven in het energieverbruik. Wilt u daar aan meehelpen en uw mening geven over SlimmemeterPortal.nl? Dat kan op www.energieverbruiksmanagers.nl Hartelijk bedankt!

Stroomprijzen zijn veel te schimmig

Energiebedrijven zijn volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) veel te onduidelijk over de stroomprijzen. Wie wil weten wat hij bij een bedrijf kwijt is aan stroom komt daar amper achter. Energiebedrijven bemoeilijken hiermee de concurrentie, waardoor consumenten onwetend bij dure energiebedrijven blijven zitten.

De groothandelsprijs voor elektriciteit in Nederland is de afgelopen 6 maanden hard gezakt. Stroom op de spotmarkt kost nu nog maar 3,4 cent per kilowattuur, ruim een derde minder dan een half jaar geleden. Omdat sommige energiebedrijven niet willen laten zien hoe hun stroomtarief is opgebouwd kunnen consumenten niet altijd zien of die groothandelsprijs ook in de consumententarieven wordt doorberekend.

Energiebedrijven schuiven daarnaast met vastrechtkosten. Dit zijn vaste kosten per aansluiting die energiebedrijven zelf mogen vaststellen. Leveranciers kunnen stunten met lage stroomprijzen en tegelijk hoge vastrechtkosten hanteren. Hierdoor kan een huishouden dat weinig stroom afneemt alsnog duurder uit zijn.

Ook stunten bedrijven vaak met eenmalige kortingen. Hierdoor is een klant in het eerste jaar nog goedkoop uit, maar stijgen de kosten daarna hard.

Volgens Paul van Slems (directeur UnitedConsumers) is dit beleid bewust: ' Je moet als energiebedrijf natuurlijk ook schimmig blijven. Anders ziet iedereen waar je winst zit. En de consument ziet die winst dan al snel als een te hoge prijs' .

Volgens de ACM zorgen de onduidelijkheden er voor dat niet veel Nederlanders overstappen van energieleverancier. Vorig jaar is 13,1% van de consumenten gewisseld van leverancier.

Ook partijen die de consument zouden moeten helpen, zoals collectieve inkopers de Consumentenbond, Eigen Huis en Sloopdecrisis kunnen op kritiek rekenen van de ACM. De prijzen die deze collectieven bedingen zijn juist vaak hoger dan de prijzen via online vergelijkingssites.

(Artikel voorpagina FD 13 augustus 2014, samengevat)

Bericht namens Enexis

Met dit bericht willen wij u namens Enexis informeren over het volgende:

Op dit moment is er een verstoring in het uitlezen van de slimme meters bij Enexis. Een groot deel van de verzoeken die op 21 juli 2014 zijn ingediend zullen geen meetdata opleveren. Het is nog niet bekend wanneer het probleem opgelost zal zijn. 

Excuus voor het ongemak en wij gaan er van uit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Sluimerverbruik

Sluimerverbruik

In SlimmemeterPortal.nl kunt u uw sluimerverbruik zien. Het sluimerverbruik is het opgetelde verbruik van alle apparaten die gedurende de dag aan staan. Hierbij kunt u denken aan adapters, wifi-stations, televisies die op stand-by staan en koelkasten en diepvriezers. Omdat deze apparaten de hele dag aan staan zijn ze in veel huishoudens verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het totale verbruik.


Hoe wordt het sluimerverbruik berekend?

Het sluimerverbruik dat wij rechts van uw grafiek laten zien, en ook in de grafiek zelf, wordt dagelijks berekend. Dit doen we voor een bepaalde dag door het laagste uurverbruik te bepalen tussen 2.00 en 5.00 uur 's nachts. Het idee daarbij is dat dan alleen de apparaten aan staan die het sluimerverbruik veroorzaken, zoals koelkasten, adapters, etc. We nemen een uurverbruik en niet een kwartierverbruik omdat dan apparaten die af-en-toe aan staan, zoals koelkasten, ook meegenomen worden.

Het minimum wordt 's nachts bepaald, en niet overdag. Dat zou namelijk een te laag sluimerverbruik opleveren voor mensen met zonnepanelen. Zo komen we tot het aantal Watt sluimerverbruik dat naast de daggrafiek getoond wordt. Ook wordt het totaal getoond in kWh door dit getal met 24 uur te vermenigvuldigen. Bij de maand- en jaargrafieken wordt dit opgeteld weergegeven voor alle dagen die binnen de betreffende periode vallen.


Hoe verhoudt mijn sluimerverbruik zich tot andere huishoudens?
Onderstaande grafiek laat zien hoe de gebruikers van SlimmemeterPortal.nl verdeeld zijn over categorieën van weinig naar veel sluimerverbruik, in stappen van 60 Watt.

 

Het terugdringen van uw sluimerverbruik levert geld op!

Missende verbruikgegevens Liander

Afgelopen weekend zijn er werkzaamheden geweest aan de systemen van Liander. Hierdoor is het mogelijk dat de gegevens pas later aangevuld gaan worden. Inmiddels hebben de meeste gebruikers alle dagen aangevuld gekregen, mocht u nog iets missen dan kan dit nog tot 10 dagen na gevraagde dag aangevuld worden.

Gepland onderhoud netbeheerders

We willen u graag informeren over het volgende:28 juni 2014 zullen er onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden op de servers van Enexis, Endinet, Cogas en Rendo. Het is daardoor mogelijk dat de verbruiksgegevens later beschikbaar gesteld worden.

Warme Truiendag

Op vrijdag 7 februari hielden het Klimaatverbond en Greenchoice de achtste en Warme Truiendag, met acties van ruim 200.000 deelnemers door heel Nederland. Op school, thuis en op kantoor trokken de deelnemers een warme trui aan en zetten de verwarming een graadje lager. Elke graad lager, bespaart 7 procent stookkosten en CO2-uitstoot. De warme trui staat symbool voor alle acties die mensen en organisaties élke dag gemakkelijk kunnen ondernemen om bij te dragen aan een schonere wereld. Ook wij hebben onze warme trui aangetrokken en de kachel lager gezet. Wij hopen dat de Warme Truiendag jou heeft geïnspireerd om élke dag energie te besparen! Met SlimmemeterPortal.nl kun je precies zien en exact bijhouden hoeveel energie (en dus kosten) je bespaart.

Upgrade; instellen van besparingsdoel

We laten precies zien hoeveel procent van het besparingsdoel je al gehaald hebt. De vergelijking gaat op basis van het jaarverbruik voor elektriciteit en gas. Door te vergelijken krijg je nog beter inzicht in hoe jij het doet. Heb je bijvoorbeeld je woning geÏsoleerd, dan zie je dat ongetwijfeld terug in je verbruik. Zo wordt besparen op de energiekosten van je woning een leuke sport.

Update laagtarief tijden

Met een update van SiimmemeterPortal.nl is het nu ook mogelijk om zelf de laagtarief tijden in te stellen. Meters met dubbeltarief hebben twee telwerken. Eén voor (terug)levering overdag en één voor 's nachts, in het weekend en tijdens feestdagen. Elk telwerk heeft een eigen tarief. Dit wordt ook wel normaal- en laagtarief genoemd, of piek- en daltarief. De tijd waarop 's avonds tijdens werkdagen het lage tarief ingaat is niet voor heel Nederland gelijk. In Limburg en Noord-Brabant is dit 21.00 uur. In de rest van het land, op een enkele uitzondering na, is dit 23.00 uur.

Vanaf nu is het mogelijk om zelf in te stellen welk laagtarief tijd voor u geldt. Het wijzigen van deze tijd is na een dag zichtbaar in de grafiek. 

 

Samen maken we de duurzaamheid zichtbaar!

Trots op je duurzame initiatief? Deel een foto, waarop jij laat zien wat jouw inbreng is aan een duurzame samenleving. Je kunt er niets mee winnen, maar wel de waardering van anderen.  

 

 

Deel deze foto of initiatief op twitter of facebook, onder het motto 'Goed voorbeeld doet volgen'. Gebruik #dvdd13 @SlimmemeterPortal_nl, zodat wij met jouw beeld ook aanhaken bij de landelijke 'Dag van de Duurzaamheid' 10 oktober 2013.

Facebook | Twitter 

'Zie jij het ook...!?'

Op 1 november 2013 organiseert Stichting Duurzame Scholen het onderwijscongres onder de titel:

‘Zie jij het ook…!?'

In een inspirerend gebouw brengt de stichting scholen en marktpartijen bijeen om te spreken over gebouwonderhoud, duurzaamheid, en vraagstukken als ‘hoe zorgen we dat de volgende generatie nu profiteert van onze kennis? De bezoekers en deelnemers gaan met elkaar in gesprek over deze onderwerpen. Eric Carbijn van EnergyAlert en SlimmemeterPortal.nl spreekt tijdens het congres over het belang van energiemonitoring en energiebesparing. Voor meer informatie over en deelname aan het congres: congres.duurzamescholen.nl.

Sfeerimpressie vakbeurs Energie 2013

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om onze innovatieve energygame te spelen. De bezoekers die we de eerste twee dagen hebben gesproken reageerden enthousiast. Benieuwd wat SlimmemeterPortal.nl en/of EnergyAlert voor u kan betekenen? Wees welkom op onze stand 01.F032 op het Oost-NL energieplein. Bekijk voor een sfeerimpressie van de eerste beursdag onze video.

Nieuwe update SlimmemeterPortal.nl

Met de nieuwe update van SlimmemeterPortal.nl kunt u nu ook uw energieverbruik per m2 ten opzichte van andere gebruikers bekijken. Zo kunt u makkelijk uw energieverbruik vergelijken met anderen in dezelfde woonsituatie. Ook benieuwd of u meer of minder energie verbruikt dan uw buren, vrienden of bekenden? Ontdek het met onze nieuwe feature.

SlimmemeterPortal.nl naar de Tweede Kamer

Wat doet Duurzame Dinsdag?

Door een initiatief of idee in te dienen bepaal je met anderen de boodschap aan het kabinet over hoe wij met zijn allen tot een duurzamere samenleving kunnen komen.De jury selecteert daaruit de meest opvallende, succesvolle initiatieven die in aanmerking komen voor verschillende prijzen. En SlimmemeterPortal.nl hoort daar bij! Duurzame Dinsdag vraagt aandacht voor innovatieve duurzame ideeën uit de samenleving, die bijdragen aan verduurzaming van Nederland. Duurzame Dinsdag geeft bij de politiek aan wat nodig is in wet- en regelgeving om duurzaam te kunnen innoveren en opereren. Daarnaast zorgt Duurzame Dinsdag en haar partners ervoor, dat er ondersteuning komt vanuit de politiek en de samenleving om de initiatieven te versnellen in hun verdere ont-wikkeling. Zo komt realisatie van ideeën  een stap dichterbij. U kunt meer lezen over Duurzame Dinsdag via www.duurzamedinsdag.nl.

 

SlimmemeterPortal in de race voor Accenture Innovation Awards

Het concept dat de meeste stemmen ontvangt via Twitter, Facebook, LinkedIn wint de publieksprijs. SlimmemeterPortal is in de race voor zowel de juryprijzen als de publieksprijs. Wilt u ook SlimmemeterPortal in de spotlight zetten, dat kan! U kunt hier op ons stemmen. Alvast bedankt voor uw social vote! We houden u via onze website, twitter en facebook op de hoogte van de vorderingen.

Grootschalige campagne in Blobb krant

Deze week valt bij meer dan 250.000 particulieren de nieuwe Blobb krant op de mat. SlimmemeterPortal.nl presenteert zich met een grote advertentie op de eerste pagina. Vanaf nu is de basis versie van SlimmemeterPortal.nl voor alle particulieren gratis. (Een cadeau van de zakelijke broer EnergyAlert b.v. die dit jaar al weer 10 jaar bestaat!) Geen Blobb krant ontvangen maar wel graag inzicht in wat u thuis aan energie verbruikt? Inschrijving is open voor alle particulieren in Nederland!

 

SlimmemeterPortal.nl is onafhankelijk, betrouwbaar en nu ook gratis te gebruiken.

 

 

Gasverbruik versus temperatuur

Met een nieuwe feature in SlimmemeterPortal.nl kunt u nu ook uw gasverbruik ten opzichte van de temperatuur bekijken. Zo kunt u precies zien en op elk gewenst tijdstip, wat het werkelijke effect van de temperatuur op uw gasverbruik is en kunt u eventuele maatregelen treffen om het gasverbruik te verlagen. Ook kunt u meerdere periodes met elkaar vergelijken, handig! Inzicht is vaak de eerste stap richting besparing.

Nieuw! Bekijk nu ook uw sluimerverbruik

Met onze update is het nu ook mogelijk om het sluimerverbruik te bekijken. Weet u hoeveel u standaard verbruikt aan energie? SlimmemeterPortal.nl maakt het inzichtelijk.

 

'De Woonplaats' kiest voor SlimmemeterPortal.nl

Woningcorporatie 'De Woonplaats' gaat samen met SlimmemeterPortal.nl 200 bewoners onafhankelijk inzicht in Energie verstrekken! De woonplaats is een vastgoedonderneming met een maatschappelijke doelstelling. Dagelijks zetten zij zich in voor goede huisvesting. Het woningaanbod van De woonplaats is breed. De meeste woningen staan in Enschede en in de Achterhoek. De woonplaats investeert niet alleen in vastgoed, maar ook in mensen. Ze zijn er voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen of een zwakke positie op de woningmarkt. Ze leveren huisvesting en bevorderen actief de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de klanten. Daar waar nodig bieden zij zorg en ondersteuning. De mens staat bij de woonplaats centraal. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking. 

Run op goedkope zonnestroom

Consumenten maken gretig gebruik van gunstige omstandigheden om zonnepanelen aan te schaffen.

Leveranciers van zonnepanelen melden een toeloop van zelfs hele straten en bewonerscollectieven, mede dankzij subsidie en een laag btw-tarief op plaatsing.

 

Milieu Centraal bevestigt de toeloop op de zonnepanelen. "Het loopt storm. Een investering in zonnepanelen bespaart je op het ogenblik een hoop geld", aldus de adviesorganisatie, die de laatste hand legt aan een berekeningsmodule. De prijs van zonnestroom komt op het ogenblik uit op circa 7 eurocent per kilowattuur, terwijl stroomproducenten 23 eurocent in rekening brengen, zo becijfert de vereniging van de zonnestroomproducenten (ZPV). Volgens ZPV-voorzitter Floris Wouterlood is de terugverdientijd van circa zes jaar is nog nooit zo kort geweest als nu.

 

Lees verder op NU.nl.

ABN AMRO en SlimmemeterPortal.nl

ABN AMRO en SlimmemeterPortal.nl geven tennisverenigingen gratis inzicht in energie.

 

ABN AMRO geeft in samenwerking met SlimmemeterPortal.nl alle bij de bank aangesloten tennisverenigingen een jaar lang gratis inzicht in energie. De SlimmemeterPortal biedt gedetailleerd inzicht in het energieverbruik van de vereniging. De meterstanden worden geregistreerd en door slimmemeterportal omgezet in overzichtelijke grafieken en vergelijkingen. Waardoor in een oogopslag duidelijk wordt hoeveel energie er wordt verbruikt en waar besparingen zijn te realiseren. Naast het totale energieverbruik kunnen tennisverenigingen zo ook het energieverbruik per lid, per baan, verlichte baan of ten opzichte van andere tennisverenigingen vergelijken, superhandig en weer een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen. Kortom een samenwerking die alle partijen energie oplevert!