Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Wij maken het voor u heel gemakkelijk, de enige vereiste is een slimme meter!

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Laatste nieuws
Data voor 9 t/m 11 september zal op zich laten wachten.

De netbeheerders hebben voor 10 en 11 september een update van hun systeem gepland. Dit zorgt ervoor dat wij geen data kunnen ophalen op die dagen. Wij gaan er vanuit dat wij na de update de data weer kunnen opvragen en uw overzicht kompleet kunnen maken.
Mocht hierin iets veranderen dan zullen wij dat melden.

De winnaar van de wasbeurt actie is bekend.


We hebben met een lootjes systeem de winnaar bepaald van onze wasbeurt actie.
Maak kans op een wasbeurt of doe deze kado


wassen 340
Het is weer de tijd dat we gaan genieten en profiteren van onze zon. Dit doen we natuurlijk optimaal met schone zonnepanelen. Zijn jouw panelen toe aan een wasbeurt en ben je niet zelf in staat om het dak op te gaan, wij verloten onder onze PlusAccount gebruikers een gratis wasbeurt.

Hoe schrijf ik mij in?

De slimmemeterportal is een innovatief energiemonitor systeem dat zonder subsidies en geheel onafhankelijk van Energiemaatschappijen tot stand is gekomen. Het doel is u zo nauwkeurig mogelijk inzicht te geven in uw verbruik zodat u zoveel mogelijk energie kunt besparen. Niet via algemene tips, maar specifiek gericht op uw eigen situatie.

U kunt makkelijk deelnemen als u onderstaande stappen volgt:

 

Stap 1

U zoekt op www.eancodeboek.nl uw EAN code op met behulp van uw postcode en huisnummer. Daar staat ook vermeld wie in uw regio de netbeheer is. Deze gegevens hebt u nodig voor de aanvraag.

Van alle huishoudens krijgt 95% voor 2020 een zo genoemde slimme meter. Als u nu al inzicht wilt in energie kunt u de meter eerder aanvragen door bij uw netbeheerder een prioriteitsplaatsing aan te vragen. Uw netbeheerder mag hier maximaal € 72,60 inclusief BTW voor in rekening brengen.

 

Stap 2

Heeft u nog geen slimme meter? Vraag deze dan aan via uw netbeheerder.

Aanvragen voor Liander? Klik hier

Aanvragen voor Enexis? Klik hier

Aanvragen voor Enduris? Klik hier

Aanvragen voor Cogas? Klik hier

Aanvragen voor Stedin Klik hier

Aanvragen voor Rendo? Klik hier

Aanvragen voor Westland infra? Klik hier

Na het afronden van de aanvraag wordt de nieuwe meter binnen 3 maanden geplaatst. De ervaring is dat de meeste plaatsingen binnen een maand plaatsvinden. U kunt zich direct na aanvraag van de slimme meter inschrijven bij de SlimmemeterPortal. De overeenkomst start pas als er daadwerkelijk data wordt verwerkt. Wel zo handig!

 

Stap 3

Rond uw aanmelding bij slimmemeterportal.nl af. Op die manier profiteert u maximaal van alle mogelijkheden. We hebben uw uitdrukkelijke toestemming nodig om uw gegevens te mogen verwerken. Onze portal voldoet aan zeer hoge veiligheidseisen en wordt voordurend gemonitord. Uw gegevens vallen onder de Wet bescherming persoonsgegevens.

 

Stap 4

Vul uw persoonlijke gegevens in. Om een goede vergelijking te kunnen maken hoe uw verbruik zich verhoudt tot dat van anderen hebben we gegevens over uw situatie nodig, zoals het type woning, bouwjaar, woonoppervlak en dergelijke. U kunt ook uw verbruikstarief voor gas en electriciteteit opgeven. Op die manier zijn de vergelijkingen in € ook echt gebaseerd op uw eigen gegevens.

 

Stap 5

Tijd voor actie! Kijk regelmatig op de portal en ontdek waar voor u de kansen liggen. Vaak zijn met kleine aanpassingen grote besparingen te realiseren. U krijgt regelmatig tips die specifiek op uw type verbruik zijn toegespitst.